Trofee puukko ja pappi

Trofee puukko ja pappi 

Trofee puukko, trofee pintaa syvemmältä.

Täysin uudenlainen trofee on mahdollisuus kalastajille! Juuri SINUN ennätys/parhaasta kalastasi huippu muisto! Ripustettavaksi seinälle tai luomaan tulevia hienoja kokemuksia harrastuksen parissa. Auttamassa uusien trofee kalojen papittamisessa, verestämisessä ja perkaamisessa.

Mietitään yhdessä, tehdäänkö puukkoa, pappia tai korua, vaiko kerralla koko setti! Olisiko vielä jotain muuta, olisiko mielessäsi jotain? Valittavissa erinäköisiä ja kokoisia puukonteriä, sekä eri kokoisia ja painoisia päitä pappiin. Muotoa ja kokoa voidaan suunnitella yhdessä halutun laiseksi. Monia eri mahdollisuuksia ja monia väri vaihtoehtoja. Stabiloitua puuta suosittelisin kaveriksi selkärangalle, varsinkin pappiin ja puukonkahvaan se olisi erinomainen valinta. Trofee puukon tekeminen alkaa selkärangan ja/tai pään keittämisellä. Hiljakseen keitellään “soppaa” jonkin aikaa, ettei materiaali mene rikki. Kalojen osat osaavat olla erittäin hauraita! Keittämisen jälkeen tulee huuhtelu ja jäähdytys.

Seuraavassa vaiheessa hammasharja yms. pikkuiset harjat ovat erittäin hyviä tarvikkeita. Ne auttavat saamaan pois kaiken ylimääräisen rippeen selkärangasta ja pään palasista pois. Nämä osaavat olla todella lujasti kiinni selkärangassa. Tämän jälkeen lisää huuhtelua, jota toistetaan vielä useampaan kertaan. Lopuksi tarkistetaan huolellisesti, että kaikki rippeet ovat lähteneet pois. Tässä vaiheessa näkyy, jos ylimääräisiä rippeitä jää kaiken huuhtelun jälkeen. Seuraavaksi materiaalin kuivatus, joka vie aina oman aikansa, että saa selkärangan yms. tarpeeksi kuiviksi! Sitten päästään pikkuhiljaa itse asiaan. Valitaan ne palaset mitkä menevät mihinkin kohtaan ja miten päin. Eroja on käsittelyssä minkälaiseen tuotteeseen selkäranka tai muut palaset laitetaan. Sitten epoksin valua ensin alipaineessa kaksi tai kolme tuntia ja sitten ylipaineessa saman ajan verran.

Epoksin kuivuminen vie aikaa noin kolme päivää. Tuona aikana voi vaikka käydä kalastamassa seuraavaa trofee kalaa. Kun epoksi on kuivunut muotissaan, sovitetaan helaa terään. Laitetaanko ruotojen tai selkärangan lisäksi puuta vaiko luuta tai kenties jotain muuta. Loppuvaiheessa kahvaa hiotaan ja öljytään. Hela ja kahva viimeistellään kiillottamalla. Sen jälkeen valmistetaan puukolle yksilöllinen tuppi. Tämän jälkeen sinulla on käsityönä valmistettu uniikki tuote! Näin voit olla varma, ettei toista samanlaista tuotetta tule tässä maailmassa vastaan! Tällainen yksilöllinen tuote on mainio tapa säilyttää kallisarvoiset muistot!

 

Yhteystiedot

Varustie 13
75530 NURMES, FINLAND
Ly: FI29720917

Gsm. 040 130 3468

Käsittelemme viestinne luottamuksella, ja olemme teihin pikaisesti yhteydessä. Lomakkeen lähettäminen on 100% turvallista, eikä se sido sinua mihinkään.

© Copyright 2019 Puukko ja Lahjapaja Sami Ahti | All rights reserved | Tietosuojaseloste

Suunnittelu ja toteutus